U19: Tigers vs BGI Wolves preview

Banerne er kridtet, trænerne har lavet en plan og spillerne er klar. Det er sæsonstart om lidt, og du kan godt glæde dig.
Første aktion på Tigers Field i år bliver når U19 holdet tager imod BGI wolves på søndag kl 14.

Ny U19 Head Coach Thomas Kipp mod det helt nye hold fra BGI akademiet, anført af Marco Rysgaard og Jonn Mathews, som jo også begge er tilknyttet Tigers NL hold i deres fritid. BGI er en af Tigers samarbejdspartnere, og har desuden flere tidligere Tigers spillere på deres hold. Det bliver i høj grad en kamp hvor alle lidt kender alle, og vi forventer god stemning, godt vejr og en endnu bedre kamp.

Vi har fået et par kommentarer fra Coach Mathews og Coach Kipp op til kampen.

“Mine forventninger til kampen er at vi får en god start på sæsonen, der vil selvfølgelig være lidt rust der skal bankes af. Selvom vi har trænet lidt med og mod Svendborg, så det jo første gang der reelt bliver åbnet helt op for posen. Så fejl skal der nok komme, men jeg forventer vi tackler dem, og kommer ud af det med en fornemmelse af hvor vi skal sætte ind over de næste træninger.” Siger Thomas Kipp om forventningerne til kampen. Han tilføjer yderligere. “Et mål for os til denne kamp og resten af sæsonen er at alle får spillet fodbold og at de bidrager til holdet. Helt generelt er det vores ambition at udvikle os, både som hold og på det individuelle plan. Det indebærer vi ligger energi i både bredden og rekruttering, samt udvikling af de mere erfarne spillere og fastholder dem i klubben og sporten videre hen.”

Jonn Mathews og BGI har han følgende forventninger “The team is very excited to start the season. We focused all offseason on “competing.” Though we have a team of first year u19 players, I expect our team to out ready to play and compete.” Om mødet med det andet footballhold der fylder i hans liv siger han. “Coaching against players you have coached or are coaching is always fun. You get to see their skills showcased live. It can be frustrating when you taught a kid a technique in the past, and he is using it against your team. I have a lot of respect for their coaching staff and their players, so I expect a good game.”

Da Thomas Kipp jo er ny som HC. Så blev det også til et par spørgsmål om hvordan det er gået her i starten af sæsonen. “I forhold til at jeg er blevet HC, der tror jeg de til tider har tænkt jeg har været hård” Siger han med et smil. “Hvilket jeg til tider også har men jeg er her ikke for at være deres bedste ven, men for at udvikle dem alle til at blive bedre som individualister og som hold. Når det nu handler om udvikling så skal der er også være tid til sjov og hyggeligt samvær. Drengene skal have det godt socialt, og de kan altid komme hvis der er noget de vil snakke om.” Til spørgsmålet om hvad den største ændring er fra sidste år til nu svarer han. “Vi har fået en større trænerstab i år. Der er kommet nogle erfarne kræfter som eksempelvis Mikkel Winther og Laurits Frølund til. To der har været med i foreningen længe og ved hvad det vil sige at være en Tiger, både som spiller og foreningsmenneske, og begge dele er relevante for det vi prøver at lære drengene.”

Da det vist er første gang et efterkolehold skal i aktion i amerikansk fodbold, så er det naturligt at spørge ind til hvordan de to trænere ser udviklingen ift. efterskolehold i Danmark.

Jonn snakker om den succes BGI allerede har oplevet. “Football is growing in Europe and Denmark because it includes all shapes and sizes. When bigger, offensive line type guys, come out to try the sport the players are excited. You dont find that kind of reaction in a lot of other sports. There is a place for them in American football, and they feel connected to the team and the players. I would like to see it expanded, and there are some other schools trying it. BGI has really gone “all in” with the concept, and judging from the amount of students signing up to be apart of the line, it has a lot of interest in Denmark.  We have an opportunity to teach the players a different side of American football here. Showing a 16/17 year old the hard work and discipline it takes to be a good football player. We also focus on fun, and what it takes to be a good teammate. If these players go back to their clubs, and spread our message to three of his teammates we made the impact we wanted. ”

Kipp, som tidligere på året var i camp med det andet efterskolehold(Svendborg) tilføjer. “Jeg synes det er super med efterskolehold Det har tidligere været svært for spillerne at blive i sporten når de skulle på efterskole, men nu kan de faktisk gå i dybden med den mens de er afsted. Så dem skal vi bare have flere af og så må vi finde en måde hvor på vi bedst kan sætte turneringen op så det også giver mening også for dem.”

Om I holder med Tigers eller BGI, så håber vi at se jer ude på Tigers Field søndag kl 14.