Månedens Profil: Lasse Lykke

21-årige Lasse Lykke har allerede været med til at sætte sit præg på Aarhus Tigers, efter han har taget over som startende running back, efter Marco Rysgaard valgte at indstille karrieren. Vi har derfor taget en snak med det unge talent for at høre lidt om ham, hans skifte til Tigers, og hvad man kan forvente.

”Jeg startede med at spille hjemme i Randers for snart fire år siden sammen med nogle kammerater, bl.a. Kasper Charles, og jeg faldt for det med det samme” fortæller Lasse om sin start i sporten: ”Jeg blev lokket af den holdfølelse der var, man står meget mere sammen som et hold, end jeg oplevede til normal fodbold. Man kan ikke være den bedste uden en god O-line eller en god QB, så der er man afhængig af, at hele holdet fungerer sammen. Det fangede mig, og det forelskede jeg mig i. Man har et godt kammeratskab og en form for lille familie i det hold, man er en del af, og det oplevede jeg også helt klart i Aarhus”.

Efter et par år i Randers ville Lasse forsøge sig på National Liga-niveau, og Aarhus var den nærmeste by, der kunne tilbyde ham netop det. ”Jeg var meget spændt i starten, det var et andet niveau, jeg forventede at komme ind til. Jeg vidste de var lidt mere professionelle omkring træningen, hvilket jeg også fik bekræftet, da jeg kom til første træning” forklarer Lasse om sine forventninger til klubben. Lasse havde sin første træning i Aarhus, lige da klubben stod og skulle i Mermaid Bowl i 2014, og hans oplevelse af dette engagement op til den kamp gav ham kun mere blod på tanden. ”Jeg var med til et par træninger dengang. Jeg kunne bare mærke, hvor meget folk gerne ville det her, og hvor meget de gik op i det, hvilket også bare drev mig til at fortsætte. Jeg synes helt klart, at jeg kunne mærke, at niveauet var et skridt over, hvad jeg var vant til. Samtidig har de også rigtig dygtige trænere, og spillerne omkring er rigtig gode til at hjælpe én. Så jeg kom hurtigt ind i rutinerne omkring træningerne og forstod, hvordan de ville have, tingene skulle være”.

Til hverdag er Lasse elev i tøjeksperten, hvor han bliver udlært til sommer. Derfor satte vi ham naturligvis på prøve i at sælge sig selv, men det viste sig ikke at være den nemmeste opgave for den sædvanligvis ydmyge Lasse Lykke. ”Den var lidt svær” griner han ”Jeg tror, det (bedste på banen ved mig, red.) er, at jeg ikke giver så let op, og det synes jeg også, man kan se på banen. Jeg ved, at jeg altid er en af dem, der kæmper hårdest. Det er ikke bare til træningerne i Tigers, men også i træningscentret. Jeg bruger min tid på at blive bedre hele tiden, og gøre hvad jeg kan for at præstere bedre på banen. Jeg er måske aldrig helt tilfreds, med det jeg gør, og jeg føler altid, jeg har muligheden for at blive bedre”.

Det har han også vist gennem offseason, og RB træner Marco Rysgaard roser ham også for det store arbejde: ”Lasse er en rigtig dedikeret spiller, som sætter høje krav til sig selv. Det er tydeligt, at han gerne vil vise Danmark, at han er en farlig runningback. Sidste sæson, der var hans første seniorsæson, var han desværre plaget af en del skader, som holdt ham ude en del. Jeg fornemmer på ham, at han ikke føler, at han har vist, hvad han kan som spiller. Til træning er han dejlig let at coache, da han suger til sig og viser, at han kan bruge det, vi arbejder med, i kampsituationer, og så mærker man tydeligt hans store glæde for sporten i hans positive tilgang”.

Selv peger Lasse også på, at han har lært rigtig meget af sin første rigtige seniorsæson, som han har kunnet tage med til i år. ”Jeg tror, jeg har forstået, hvor meget det fysiske har at sige. Det har været mit problem. Man skal være en tung runningback, men stadig være atletisk, og det har jeg arbejdet med, så jeg kan stå imod de hårde tacklinger. Der føler jeg at jeg kan mærke en forskel i år,” forklarer han. ”Det har været fedt med en masse spilletid, og det har været rigtig spændende, men det har været nogle store sko at skulle udfylde fra Marco (Rysgaard, red.). Ikke at der fra andre var pres på, men inderst inde er det svært ikke at tænke, at der er én der har gjort det så godt, så man er nødt til at vise, at man godt kan bidrage med noget”. Netop forholdet til Marco har været vigtigt for Lykke. ”Marco lærer helt vildt godt fra sig og prøver at udvikle mig hele tiden, og han er bestemt en af årsagerne til, at jeg har kunnet klare så meget spilletid, uden at det er kikset. Jeg kalder ham ’Master’, og jeg ser meget op til ham, det tror jeg alle i klubben ved, og det gjorde jeg, allerede før jeg kom til klubben. Vi spillede sammen til at starte med, og jeg lærte utrolig meget af ham bare som spiller på det tidspunkt. At have ham som træner nu er jeg bare glad for at kunne opleve”. Selv samme Marco har da også store forventninger til Lykke. ”Jeg glæder mig til hans første rigtige breakout kamp og har klare forventninger om, at den kommer inden længe. Jeg kunne også godt se ham blive en større del af passing gamet som tiden skrider frem. Overall så forventer jeg at se en modning ift. erfaring og de beslutninger, han træffer på banen” udtaler Marco til Tigers.dk og siger afsluttende ”Det, der for mig skiller sig mest ud ved ham, er den chip-on-his-shoulder mentalitet han bærer rundt på”. Lasse mener dog allerede at kunne mærke en modning ift. sit spil og sin indstilling, særligt udenfor banen. ”Jeg har kunnet mærke at jeg blevet mere moden og lært at tage mere ansvar for mig selv i form af disciplinering af kost og træning og gøre de ting der skal til for at være med hvor det er sjovt”.

Lasse havde nogle gode aktioner i Tigers første kamp i sæsonen mod Triangle Razorbacks, men oplevede også et par svipsere. ”Jeg skal være mere sikker i mine beslutninger og tage de yards jeg kan få i stedet for bare at tænke ’big plays, big plays, big plays’. Det har man næsten altid i hovedet, men man er også nødt til at taget det, man kan få i stedet for at ende med at få negative yards ved at tage en stor chance. Det er noget af det, jeg hele tiden prøver at sige til mig selv og så bare komme videre til det næste spil”. Lasse var naturligvis træt af resultatet fra Vejle, men ser også det positive i holdets første kamp. ”En blandet følelse er nok de rigtige ord. At tabe på den måde på en interception i en kamp hvor jeg selv har en fumble og alligevel er ved at komme tilbage, er virkelig ærgerligt. Jeg oplever en helt anden energi på holdet ift. de andre sæsoner. Vores gejst og vores vilje til at fortsætte, selvom tingene ikke lige går vores vej, synes jeg er markant bedre. Det er også noget, folk vil kunne mærke i løbet af sæsonen” siger Lasse om nederlaget til Razorbacks. Han udtaler dog, at han tror på, at det kunne gå hen og blive en rigtig spændende sæson for klubben i år.

Her på redaktionen siger vi mange tak til Lasse for at stille op til et interview. Du vil kunne se Lasse Lykke og resten af Aarhus Tigers i aktion lørdag d. 6. maj kl. 14.00, når Tigers tager imod oprykkerne fra Copenhagen Tomahawks.