Fra Arizona til Aarhus – Tigers henter defensiv linjemand

Efter en sæson, hvor Aarhus Tigers missede en tur til Mermaid Bowl, har klubben hentet forstærkninger på den anden side af Atlanten. Kori Hurd fra Arizona Christian University bliver ny mand i Tigers uniformen, når den nye sæson sparkes i gang til foråret.
Kori Hurd har spillet på den defensive linje for ACU, og det er samme sted på banen, han skal slå sine folder på græsgangene syd for Aarhus. Men han kommer også til at spille på den offensive linje, hvor han har erfaring fra high school.

Som defensiv linjemand blev Hurd stemt ind på konferencens ’All Conference’-hold da han spillede som senior. Med andre ord var Hurd den bedste defensive linjemand i konferencen det år. Derudover er han blevet kåret som ’Outstanding D-Lineman’ og ’All Defensive Senior of the Year’. Alle sammen kåringer, som Kori Hurd er meget stolt af. Især fordi konkurrencen om kåringerne var ekstremt hård det år ifølge Kori Hurd.

 
”Det her er mit NFL”
Kori Hurd er 23 år og kommer oprindeligt fra Indiana, men har på det seneste spillet i Arizona. Men modsat mange andre spillere i USA, så er Koris drøm ikke at spille i NFL: ”Det er her er mit NFL. Det har altid været min drøm at spille amerikansk fodbold på den anden side af Atlanten og lære nye mennesker at kende. Jeg er født og opvokset i USA, så jeg ser virkelig frem til at opleve noget nyt,” siger Kori Hurd.

Han har netop fået sin bachelor i statskundskab fra ACU. Og med bachelorgraden i hus, giver det ham tid til endelig at tage sine atletiske kundskaber til den anden side af Atlanten. Den anden side af Atlanten kan jo være mange steder, men valget faldt altså på den jyske hovedstad: ”De (Tigers, red.) kunne lide, hvad de så. Og så var det dem, der viste mest interesse, og de var vedholdende med kommunikationen, og det har jeg respekt for,” fortæller Kori Hurd om, hvorfor han netop valgte at skrive under med Aarhus Tigers.

 
En forstærkning både på og udenfor banen
Hos Aarhus Tigers kommer Kori til at spille på både den defensive og den offensive linje. Med sine 185 cm og 118 kg er Kori Hurd ikke den største linjemand, men han har bevist sit værd for ACU, og det gør, at trænerstaben ikke er bekymrede for linjemandens kvaliteter. Derudover kommer Kori til at bidrage med en energi, som kan løfte hele holdet: ”Jeg kommer med en passion for spillet og en aggressivitet til både kamp og til træning. Derudover er jeg en sjov fyr, så jeg føler, jeg kan bidrage med en god stemning til træning. Træning er hårdt, men der skal også være plads til lidt sjov,” siger Kori.

Og det kan trænerstaben hos Aarhus Tigers godt nikke genkendende til: ”Kori kommer først og fremmest til at hjælpe på den offensive og den defensive linje, hvor vi ikke havde den største dybde. Det at han kan spille alle pladser på den defensive linje, giver os muligheder, og jeg glæder mig til at se ham spille,” siger Tigers head coach, Thomas Pedersen om den nyerhvervede amerikaner. ”Det var også enormt vigtigt for os at finde en person med et stort ønske om at møde nye mennesker og en passion for at lære fra sig. Han kommer også til at være omkring juniorholdene, så vi på den måde får mest udbytte af hans kompetencer. Kori kommer virkelig til at være en stor del af holdet både på og udenfor banen.”

 

Bekendtskaber som drivkraft
Kori Hurd har spillet amerikansk fodbold i 10 år. Det kræver en vis motivation at være så dedikeret til en
sport og Kori henter sin motivation flere steder fra: ”Det, der motiverer mig som amerikansk fodboldspiller,
er de bekendtskaber og det sammenhold, man får. Amerikansk fodbold er nemlig mere end bare et spil. Jeg
har mødt mange forskellige mennesker i mange forskellige stater. Og selvom man som spiller ikke altid
lægger mærke til det, så påvirker man mange mennesker. Jeg er taknemmelig for, hvad amerikansk fodbold
har givet mig indtil videre.”

Kori er også en religiøs spiller. Og gennem sin religion henter Kori også motivation til sit spil: ”Ofte
gennemgår vi atleter nogle ting udenfor banen, som andre ikke kender til. Og der hjælper det mig meget at
vide, at Gud har en plan for mig,” fortæller Kori, som også har et fast ritual med at bede en bøn inden en
kamp.

 

Ser frem til mødet med dansk kultur
Overordnet set ser Kori frem til at stifte bekendtskab med Aarhus og med Danmark. Selvom han endnu ikke
har været i landet, har han undersøgt, hvad Danmark har at byde på: ”Hvad jeg har kunnet finde online, så
er det et smukt land. Der er nogle flotte museer, som jeg gerne vil se,” fortæller Kori. ”Der er et museum
med en regnbue på toppen, det glæder jeg mig ret meget til at besøge. Og så ser jeg frem til at prøve maden.”
Klimaet i Danmark er unægtelig lidt koldere end, hvad Kori har været vant til i Arizona, men det er ikke
noget problem understreger han: ”Jeg er født og opvokset i Indiana, så jeg kan godt klare kulden. Det er
klart, at jeg ikke har spillet i koldt vejr de seneste par år, så jeg skal nok lige vænne mig til det.”

Tekst af Rasmus Krøll