Marco Busk

Alder: 20
Position(er): LB
Hold: NL 
Erfaring: 9 år.
NFL/NCAA hold: Baltimore Ravens, Florida Gators
Yndlingsspiller: Ray Lewis/Ed Reed
Hverdag: Full-time Atlet (jobsøgende)

Hvordan er du endt med at spille amerikansk fodbold?
Jeg startede i sin tid med at spille fordi jeg lærte sporten at kende gennem min fætter, der tidligere spillede i Aarhus Tigers, som så rykkede klub til Skjern Trojans. Jeg var ude og se ham spille et par kampe, og så blev jeg interesseret.

Hvorfor har du valgt at spille i Aarhus Tigers?
Det er fordi jeg bor i Aarhus, så den var nærmest og jeg lærte også hurtigt at det var en af de klubber med bedste faciliteter. Jeg tænkte at der var gode muligheder for at spille her.

Hvad er det fedeste ved sporten?
Det er at ramme og tackle folk.

Hvad har været din største oplevelse?
Der har været mange gode oplevelser. Det har nok været at spille i diverse finaler på juniorholdene. Det er mit første år som senior, så jeg har ikke haft muligheden for at komme helt derop endnu. Landsholdet har også været fedt at prøve kræfter med. Nå ja, så spillede vi en træningskamp mod Lübeck helt tilbage på U14 – det gav mig blod på tanden.

Hvad forventer du af sæsonen?
Det er helt klart at komme hele vejen til Mermaid Bowl, og forhåbentligt vinde. I hvert fald at kæmpe den vej og forhåbentlig se en udvikling på holdet.

Hvad er din bedste kamp som spiller?
Det var på U16, tilbage i 2015 hvor vi spillede mod Kolding Guardians, som vi ind til det tidspunkt ikke havde formået at slå. Vi trænede rigtig meget som hold og så lykkedes det os at vinde en meget tæt kamp til sidst. Det var en stor oplevelse.

Hvis du kunne spille en anden position, hvilken?
Så skulle jeg nok spille DL.

Hvem er den sjoveste holdkammerat?
Det må næsten være Thor Vestergaard, den spasmager.

Foto: Kenneth Pedersern