Aarhus Tigers vender tilbage til National Ligaen

Efter to år i landets næstbedste række, vender Aarhus Tigers i 2023 tilbage i den øverste række i dansk amerikansk fodbold kaldet National Ligaen.

Et generationsskifte og tabet af en håndfuld spillerprofiler i opstarten af 2021 sæsonen, tvang Tigers til at tage den tunge beslutning at rykke et trin ned i 1. division. “Beslutningen var svær, men ikke til at komme udenom”, udtaler formand Peter Friis. “Vi stod tilbage med en ung og talentfuld trup, men uden det fornødne antal spillere og den dybde der skal til for at spille på højeste niveau”.

De to sæsoner i 1. division har vist sig at være godt for klubben. En massiv tilgang af spillere i månederne efter beslutningen om nedrykning, udmøntede sig i to sæsoner hvor Tigers var suveræne i 1. division. Ubesejret mod danske modstandere i to år og kun et spinkelt nederlag til Hamburg i en træningskamp, blev resultatet af den aarhusianske retræte til 1. division.

Nu er Tigers tilbage i National Ligaen – NL i daglig tale. Der er tanket selvtillid gennem masser af sejre, men klubben er bevidst om, at det bliver en stor opgave. “NL består af kun 5 hold i 2023”, udtaler Peter Friis. “Det betyder reelt, at der ingen lette kampe er og især ikke for en oprykker. Men vi går til opgaven med en bevidsthed om at vi hører til i NL”. En opfattelse der deles i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, hvor man har været i tæt dialog med Tigers og bifalder oprykningen.

Tigers NL kampe spilles på Tigers Field, Bøgeskov Idrætsanlæg, Engelundsvej 11 i Viby. Flere af kampene i 2023 sæsonen af NL vil blive vist live på kanalen Sport Live, der dækker en mængde af de mindre sportsgrene i dansk idræt.