HC – Mads Eichner

I Aarhus Tigers har vi i år fået en ny trænerstab i vores seniorafdeling, med nye ansigter på de tunge positioner.

Forrest for disse står Mads Eichner, som efter en del år i vores ungdomsafdeling nu står i spidsen for Aarhus Tigers seniorhold, når vi i april igen er at finde i NL.

Vi havde selvfølgelig nogle spørgsmål til Mads, som I kan se svaret på nedenfor. Og husk, skulle der gemme sig en footballspiller inde i maven, er det aldrig for sent at lægge turen forbi Tigers Field til en prøvetræning – seniorholdet træner hver tirsdag og torsdag fra 18:30-20;30, som altid på adressen Engelundsvej 11, 8260 Viby J.

Hvad er din træner/spiller baggrund? Klubber, positioner, trænererfaring?

Min begrænsede spiller karriere startede i Sønderborg Sergeants i ca. 2010. Det startede med flag og udviklede sig hurtigt til tackle football. Jeg blev først officielt træner da jeg i 2016 startede som U10/12/14 træner i Århus Tigers. I årene efter arbejdede jeg mig langsomt op igennem aldersgrupperne og havde en bred vifte af roller inklusiv OC og HC på.

Du er ny som senior-HC – hvad er dine planer for holdet? Og hvad er din tilgang til trænergerningen?

Mine planer for holdet er at vi skal ud og konkurrere. Tigers har haft nogle gode år i første division men der har ikke været nok konkurrence, det bliver anderledes nu hvor modstanderene er fra den højeste hylde i dansk amerikansk fodbold. Min filosofi er at sætte klubbens trænere og spillere i den bedst mulige situation til at have succes.

Du er tidligere headcoach for ungdomsholdene – hvad vil du tage med fra ungdomsholdene? Hvordan har det været at lave transitionen fra ungdoms til senior fodbold?

Jeg har på ungdom altid haft stor succes med gensidig respekt og tiltro til mine spillere. Transitionen har været forholdsvis nem, selvom jeg ikke officielt har været træner på senior har jeg haft et godt forhold til mange af spillerene.

Aarhus Tigers er, som du nævner, en ny klub i NL – hvad er målsætning for holdet?

Vores målsætning er først og fremmest at konkurrere. Vi skal ud og vise de etablerede hold i NL at det er der vi hører til.

Hvordan ser Aarhus Tigers egentligt ud pt – hvad var vi gode til sidste år, og hvad skal vi forbedre?

Vi har haft et godt sammenhold i klubben men lige så vigtigt har vi været gode til at udvikle det talent vi har. Der er mange unge spillere der er blevet taget godt imod af seniorer som er villige til at lære fra sig. En udfordring jeg kan forestille mig vi møder er at vi ikke har haft tilstrækkelig modgang de sidste to år. Det bliver en mental udfordring vi skal lære at overkomme.

Hvordan har offseason set ud indtil videre?

En række veteraner har i de sidste år valgt at sige farvel til klubben, heldigvis ser vi tilgang i antallet af seniorer og har haft et stabil fremmøde siden vi startede træning op i midt december. Der har været stor udskiftning i trænerstaben, det har betydet at vi skulle finde hinanden og spillerene. Det er allerede godt og det bliver mærkbart bedre hver uge.

Vi ønsker Mads og resten af Aarhus Tigers en god sæson.!