ESAA

Kombiner Uddannelse og Football

ESAA tilbyder, i samarbejde med byens uddannelsesinstitutioner og eliteklubber, mulighed for at kombinere uddannelse og elitesport i Aarhus.
Helt konkret kan vi tilbyde dig morgentræning tirsdag og torsdag kl. 8.00-9.30 i skoleåret + en kursusrække + styrketræning + events + tøj + hjælp til skadesdiagnosticering. Dette er betinget af dit sportslige niveau og uddannelsesvalg.
Med udgangspunkt i NRGi Park og Arena og de omkringliggende haller er der etableret et elitemiljø med nogle af landets bedste trænere og topmoderne faciliteter inden for 15 sportsgrene. Der er mulighed for at lave aftaler for aktive fra andre end de 15 udpegede sportsgrene.

Hvad er ESAA?

ESAA er et partnerskab mellem lokale klubber, byens uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og DIF, og partnerskabet er forankret i Aarhus Kommune ved fonden Eliteidræt Aarhus.
ESAA skal skabe rammerne for optimal uddannelse og talentudvikling af eliteidrætsudøvere og sikre at uddannelse og sport hænger sammen for den enkelte udøver.
Aarhus skal på den måde ikke kun kunne tage kampen op med andre kommuner, men blive landets førende by indenfor talentudvikling. Dette gøres naturligt ved at udnytte de eksisterende faciliteter og samarbejdspartnere i en integreret løsning. Her tænkes specielt på Team Danmarks Elitelandsby i Aarhus.

Gennem udviklingen af ESAA får Aarhus mulighed for at fastholde de største talenter inden for de enkelte idrætsgrene og vil på sigt kunne udvikle sig til at tiltrække talenter fra hele landet.
ESAA skal være kvalitet og sans for det hele og det enkelte menneske. Der skal være kvalitet i det sportslige tilbud, og samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne skal fungere, så de unge ikke opdager, at der er tale om flere agenter.
ESAA slog i 2011 dørene op for sit eget kollegium. Her får en række udøvere egen bolig og fællesfaciliteter, for derigennem at styrke talentudviklingsmiljøet og at lette deres travle hverdag – både praktisk og socialt – og med fokus på en effektiv logistik og med det nødvendige pædagogisk opsyn. Kollegiet er placeret centralt i forhold til skole og idrætsfaciliteter i det tidligere sportshotel på Atletion.
ESAA-projektet kører på sit femte år, og er løbende vokset. Du kan følge med på hjemmesiden, der vil blive opdateret løbende. www.esaa.dk

Hvis du er interesseret i at høre mere om dette spændende tilbud, så kontakt Tigers på esaa@tigers.dk