Tigers Historie 2010 – 2014

american-sticker

Skrevet af Jon Haugaard, redigeret af Mikkel Winther, Bo Thygesen og Peter Friis.

2010

2010 blev Tigers’ sidste år i 1. division. Holdet, der både i ’08 og ’09 havde været tætte på at nuppe en af oprykkerpladserne, nød godt af unge talenter, der var rykket op fra U19 og kommet til udefra. Holdet fik også hjælp af deres første import siden 2007, OL Jake Dembow fra Marist College i Pough-keepsie, New York. Jake var med til at løfte spillet på den offensive linje, ikke alene pga. sit eget spil, men også igennem hans tilgang til spillerne som træner.

Kelvin Varst stod endnu som Head Coach for holdet, og han fik på angrebet som i 2009 igen hjælp af det unge stortalent QB, Mathias Lilhauge, der som tidligere nævnt havde spillet sine ungdomsår hos de tigerstribede. Holdet startede med 8 sejre i de første 8 kampe, men sluttede desværre med to nederlag. DAFF havde dog inden sæsonen besluttet sig for at udvide National Ligaen til 9 hold, så de to nederlag fik ingen reel betydning for Tigers, som stadig var blandt de to bedste hold og derfor endnu engang fandt vejen tilbage til National Ligaen.

U16 havde en yderst besværlig sæson, som betød kun 1 sejr ud af 8 mulige. U19’s sæson var lidt mere lige med 5 sejre ud af 9 kampe og Tigers nyopstartede DS hold formåede at vinde 7 ud af deres 10 kampe.

2011

Tigerne havde på afstand set de hold, der i de foregående år var rykket op i National Ligaen, på deres bekostning, have haft det meget svært. Slagelse Wolfpack havde i ’09 ikke vundet en eneste kamp, og AaB 89’ers havde i ’10 ikke klaret sig synderligt meget bedre. Trods det var der optimisme at spore i Aarhus.

Kelvin Varst havde valgt at takke af som cheftræner i Aarhus Tigers, og i stedet stod holdet nu med endnu en todelt HC position, som tilfældet også var i 2009, denne gang fordelt mellem Anders Bysted og Brian Simonsen. Det lykkedes klubben at skrive endnu en 1 års kontrakt med OL, Jake Dembow, der også havde taget sin tidligere holdkammerat fra Marist College, OL Jason Tillery, med. Jasons primære opgave blev at coache de defensive linjemænd, mens han selv skulle spille på begge sider af bolden.

I holdets første kamp skulle de møde storklubben Triangle Razorbacks, og selvom de tabte 26-0, viste holdet alligevel godt spil, og samtidig at de hørte til i den bedste række. Ugen efter skulle de møde deres banemænd fra oprykningsspillet i 2008, Slagelse Wolfpack. Det blev en kamp, der var rig på point, hvor Tigers til sidst kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret 51-32. Det lykkedes Tigers at slutte sæsonen 4-4 og nuppe en plads i slutspillet, her blev endestationen wildcard runden med et 31 – 0 nederlag til Copenhagen Towers. Det var den bedste sæson for en National Liga oprykker, siden Søllerød Gold Diggers (2008) gik direkte i Mermaid Bowl.

U16 havde en yderst besværlig sæson igen, som betød 2 sejr ud af 8 mulige. U19 sæsonen var lidt mere lige med 4 sejre ud af 8 kampe og Tigers DS hold formåede at vinde 4 ud af deres 10 kampe.

2012

I 2012 overtog Brian Simonsen helt cheftræner-rollen, og fik hjælp af nytilkomne Islam Abzorov. Desværre måtte klubben sige farvel og tak for godt samarbejde til Jake Dembow og Jason Tillery, og havde af økonomiske årsager ikke planer om at hente hjælp fra den anden side af Atlanten.  Kort inden sæsonens første kamp besluttede AaB 89ers dog at fritstille amerikaneren, Jonn Matthews, der endnu havde arbejde på en skole i Aalborg, og Tigers valgte at opsnappe ham.

Trods det havde klubben en svær start på sæsonen, og tabte bl.a. til oprykkerne fra Odense Swans. Jonn Mathews gjorde en kæmpe forskel for holdet, både på og udenfor banen, men han blev af uddannelsesmæssige årsager nød til at vende tilbage til USA. Det betød dog at klubben foruden at måtte undvære ham i sæsonens første to kampe også måtte undvære ham de tre sidste, og selvom Tigers på mirakuløs vis nåede slutspillet efter en 3-7-sæson, sluttede det brat der.

U16 spillede i DS Vest og havde en god sæsonen med 6 sejre og kun tre nederlag, men kvalificerede sig ikke til slutspillet. U19-holdet måtte trække sig fra Junior National Liga turneringen, inden den kom i gang. DS holdet fik 7 sejre ud af 10 kampe.

2013

2013 bragte en ny mand til roret. Jesper Christensen, der havde spillet safety i flere år for Tigers, overtog styringen efter Brian Simonsen. Efter et år, hvor holdet havde svært ved at finde gearet, skulle der ske noget nyt, og Jesper så ud til at have opskriften. Jonn Matthews var lokket tilbage og skulle primært hjælpe på angrebet, men ville også fungere som træner.

Holdet startede godt. Først en sejr over Esbjerg Hurricanes og siden et nederlag i en overraskende tæt kamp mod Copenhagen Towers. Tigers bed for alvor fra sig, da de for første gang siden sin tilbagevenden til National Ligaen slog Herlev Rebels 24-6. Tigers pressede også Razorbacks, i en kamp med spænding indtil sidste sekund. Kampen sluttede 12-17 til gæsterne fra Vejle, og undervejs blev Razorbacks amerikanske QB sacket 10 gange. Desværre måtte Tigers alligevel se tiden løbe fra dem, blot 2 yards fra Vejles endzone.

Det blev også året for den siden så famøse aflyste kamp. Efter aftale med Triangle Razorbacks, skulle Tigers spille en aftenkamp om fredagen på Vejle stadion. Desværre havde man i Vejle glemt at tage højde for den tilstrækkelige belysning til at gennemføre en kamp, og dommerne valgte at blæse kampen af ved halvleg. Det betød efter lang tids tovtrækkeri, at kampen skulle spilles en onsdag aften i Vejle, hvor Tigers allerede stod til at skulle spille søndagen inden og mandagen efter. Det endte i et nederlag til tigerne, men huskes stadig som en af de mere bizarre situationer i dansk football.

Holdet endte i 2013 med en rekord på 7 – 3, vandt wildcard kampen men tabte semifinalen til et toptunet Towers-hold med cifrene 38 – 13. Towers endte da også med at blive danske mestre.

Tigers U19-hold havde fået genetableret sig selv efter et 2012 uden kampe, og det gjorde de med manér i DS Vest med 8 sejre ud af 8 mulige. Tigers kunne i semifinalen besejre Herning Hawks med 42 – 0 og skulle møde Copenhagen Tomahawks/Amager Demons i U19 DS Bowl, som blev et tæt opgør, hvor Tigers til sidst kunne løfte trofæet med sejrs cifrene 8 – 6.

U16 spillede også i DS-rækken og havde næsten en lige så god sæson. Det blev 9 sejre ud af 10 mulige og en deltagelse i U16 DS-semifinalen, hvor Copenhagen Towers kunne hjemføre sejren.

Tigers andet hold havde taget springet til 11-mands Kvalifikations ligaen, hvilket blev en hård sæson med 10 nederlagt ud af 10 kampe.

2014

Blev året, hvor Tigers nye hjemmebane, Bøgeskov Idrætsanlæg, endelig blev taget i brug. Det var længe ventet, efter klubben havde forladt de nedslidte baner og forhold på Åhavevej til fordel for en midlertidig eksistens på Viby Stadion. Foruden at spillerne og trænerne nu havde adgang til to baner, betød det også en betydelig opgradering ift. omklædnings-, tilskuer- og klubhus-faciliteter.

Den positive udvikling fra ’13 forsatte, og allerede i en opvarmningskamp før sæsonen mod Middelfart Stingers, der i ’13 spillede i kvalifikationsligaen, viste tigerne, at de var værd at holde øje med. I den planlagte scrimmage lykkedes det holdet at score mere end 100 point.

Sæsonens åbningskamp blev vundet med hele 66-6 mod de gamle rivaler fra Odense Swans, og første kamp på den nye hjemmebane sluttede med en rekordsejr på hele 71-0 over Esbjerg Hurricanes. Foruden en del defensive scoringer i de to kampe kunne de mange point tilskrives et angreb, der blev ledt an af storspillende QB Mathias Lilhauge, RB Marco Rysgaard, WRs Frederik Oldenburg og Jonn Mathews.

Holdet kom dog i menneskehænder, da de mødte de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers på hjemmebane til et 42 – 20 nederlag. Ligeledes måtte tigerne undvære Mathias Lilhauge i de sidste forårskampe, da han ved landsholdets seneste samling pådrog sig en skade, og blev prompte straffet da de i Vejle indkasserede sæsonens største nederlag på hele 42-7.

Heldigvis vendte Lilhauge tilbage inden playoff, og scorede i sin første kamp tilbage mod Demons hele 6 TDs på blot 1 halvleg og 1 drive i en kamp der endte 54-7. Senere gik det igen ud over Esbjerg Hurricanes, der blev besejret med de mere moderate cifre 48-0, mens Copenhagen Towers ventede på udebane i sæsonens sidste kamp. Her slog tigerne, de forsvarende mestre med 22-0 og kunne derfor indtage 2. pladsen i deres pulje.

I wildcard-kampen skulle holdet på hjemmebane tage imod Amager Demons, som igen blev besejret – denne gang 52-6. Til gengæld skulle tigerne i semifinalen møde deres evige onde ånd, Triangle Razorbacks, på udebane. Efter det store nederlag tidligere på sæsonen, var Tigers på forhånd spået til at få en svær kamp, men allerede på første spil viste Jonn Mathews hvorfor han har været en af de bedste spillere i ligaen, siden han kom til, og scorede på en receiver-screen. Marco Rysgaard meldte sig også for alvor ind i slutspillet. Han havde mod Demons spillet blot 2 quarters, men scoret 4 gange. Mod Razorbacks gjorde han næsten kunsten efter og tilføjede endnu 3. I et brag af en kamp vandt Tigers over Triangle Razorbacks, 37-29, og kunne for første gang siden år 2000 gøre sig klar til Mermaid Bowl.

Finalen mod Copenhagen Towers, blev dog aldrig det brag, holdet eller football-Danmark kunne have håbet på. Marco Rysgaard, der netop var blevet udnævnt til Liga-MVP, sprang på kampens første spil en fiber i baglåret, og uden et reelt løbe angreb havde Tigers svært ved at yde modstand mod de stærke københavnere. Kampen endte 26-3.

Tigers U16-hold anført af QB Severin Bjerre tog et ekstra skridt op ad stigen i årets turnering ved at kvalificeres sig til årets Challenge Bowl VIII efter at have cruiset igennem sæsonen med 8 sejre ud af 8 mulige. Et nederlag blev det dog til i finalen, da Søllerød Golddiggers var en tand for stærke. U19 holdet havde også en god sæson i DS Vest og gik igennem sæsonen med en rekord på 7 – 1, hvilket kvalificerede holdet til semifinalen hvor Slagelse Wolfpack trak sejren hjem.

Tigers andet hold stillede op i 2. division Vest og fik en betydelig bedre sæson end i 2013, med 4 sejre ud af 8 mulige.