OC – Troels Kjeldsen

I Aarhus Tigers har vi i år fået en ny trænerstab i vores seniorafdeling, med nye ansigter på de tunge positioner. Den sidste træner, som vi præsenterer i denne omgang, er Troels Kjeldsen, som kommer til at stå i spidsen for vores angreb. Vi havde selvfølgelig nogle spørgsmål til Troels, som I kan se svaret på nedenfor.

Hvad er din træner/spiller baggrund? Klubber, positioner, trænererfaringer?

Efter jeg blev træt af europæisk fodbold, har jeg spillet eller været træner i amerikansk fodbold i ca. 14 år. Min opstart var i en lille klub i Thy, Thisted Brewers. Senere har jeg spillet lidt i Aalborg 89ers og Aarhus Tigers. Som træner har jeg primært beskæftiget mig med offense og har bl.a. været OC på NL-holdet i Tigers og på U17 landsholdet.

Du er ny som senior-OC – hvad er dine planer for angrebet? Og hvad er din tilgang til trænergerningen?

Vi skal spille vores styrker og være kloge omkring at beskytte dem. Vi skal kunne spille på alle ”tangenter” men vi skal også turde, at holde fast i det vi er gode til. Jeg mener, at en af de største fejl man kan lave som OC, er at ”opfinde en nyt offense” hver gang man møder en ny modstander.

Du har en del erfaring fra ungdomslandsholdene – hvad vil du tage med derfra?

Landsholdet har givet mange brugbare erfaringer og ideer til nye tricks eller et nyt syn på optimering af holdet. Daniel Lassen og Simon Sonnesen har sat en god retning for U17 landsholdet og det har været fedt at være en del af.

Aarhus Tigers er en ny klub i NL – hvad er målsætning for angrebet? Og hvad forventer du i NL i forhold til de sidste par år i 1. division?

Målsætningen er at stille et velspillende offense til hver kamp. Jeg forventer at vi møder 4 komplette hold, hvilket giver plads til meget få fejl, hvis vi skal vinde over dem. Jeg tror vi har en chance mod alle hold, men vi kommer ikke nemt til noget i NL.

Hvordan ser Aarhus Tigers angreb ud for tiden – hvad var vi gode til sidste år, og hvad skal vi forbedre?

Vi har mange spillere der har spillet på NL værdigt niveau og vi har opbygget en god bredde på holdet i løbet af de sidste år. Vi har også lavet en del fejl de sidste to år, både spillere og trænere, selvom kampresultaterne ikke viser det. Men disse fejl, mentale dumheder på banen eller ringe spilkald, efterlader vi i 2022, og kommer forberedte til sæsonstarten i 2023.

Vi ønsker Troels og resten af Aarhus Tigers en rigtig god sæson.!