Tigers Historie 2015 – 2019

american-sticker

Skrevet af Bo Thygesen og Brian Woodward, redigeret af Mikkel Winther.

2015

Efter 2014, hvor NL holdet var så tætte på trofæet at de næsten kunne røre det, var forhåbningerne store til 2015. Selvom holdet manglede nogle nøglespillere fra sidste sæson, herunder bl.a. profiler som Jonn Mathews, Mathias Lilhauge, Stefan Bundgaard Meyer og Niclas Klixbüll var der stadig stor optimisme at spore. Klubben havde hentet Daniel Masifilo der havde gået på University of Hawaii som erstatning for Jonn Mathews og han gjorde et godt indtryk på Aarhusianerne. Som erstatning for Lilhauge der havde valgt at prøve lykken i den tyske klub Elmshorn Fighting Pirates i 2. bundesliga, havde Tigers fået den unge Jacob Karkov, som havde valgt at flytte til smilets by fra Odense. Tigers havde også fået nye HC, da Jesper Christensen som havde haft styrepinden de sidste to år, valgte at lægge træner gerningen bag sig. Ny HC var Thomas Pedersen som havde været assisterende træner for Tigers siden sommeren 2010.

Holdet startede med en ”pligtsejr” over Herlev Rebels, men måtte i efterfølgende kamp se sig slået på udebane i Vejle i en tæt kamp. Ugen efter blev det til en kneben sejr over Amager Demons og efterfølgende måtte Stallions trække det korte strå i en kamp, hvor Tigers på forhånd var udnævnt til storfavoritter.

I sæsonens 5. kamp kom sidste års banemænd, Copenhagen Towers, på besøg. Resultatet blev dog ikke meget anderledes og Towers kunne tage tilbage til hovedstaden med en 30 – 13 sejr. Tigers rejste sig dog weekenden efter hvor 89ers blev sendt retur til Aalborg med et nederlag på 39 – 0.

Returopgøret imod Razorbacks på Tiger field blev i første halvleg en defensiv affære, som endte 7 – 0 til gæsterne. Anden halvleg skulle dog vise at Tigers nye QB Jakob Karkov stadig manglede noget erfaring på højeste NL niveau, da Razorbacks interceptede bolden hele 3 gange og momentum hermed skiftede helt til Razors fordel, hvilket også betyd en fortjent sejr på 34 – 7.

Til efterårets første kamp imod Herlev Rebels var Tigers startende QB Mathias Lilhauge fra 2014 vendt tilbage efter sit ophold i Tyskland, men valget som starter forblev på Jakob Karkov, så Mathias måtte i stedet påtage sig rollen som WR.  Efter “pligtsejren” i deres første opgør var det som om Tigers allerede troede sejren var i hus inden kampstart og holdet formåede aldrig rigtig at sætte sig på kampen, så kort før slutfløjtet kunne et tændt Rebels hold bringe sig i front med 14 – 13. Tigers fik dog en sidste chance for at hive sejren i hus, men et brændt field goal i de døende sekunder cementerede det overraskende nederlag.

Ved Tigers næste hjemmekamp som var imod Søllerød Gold Diggers blev det også fejret at Tigers havde eksisteret i hele 25 år og I samme åndedrag blev Tigers Hall of Fame indstiftet, hvor de tre grundlæggere af Aarhus Tigers, Morten Hertz, Claus Elming and Kim Møller blev indlemmet. Tigers havde på dagen en helt anden indstilling og løftede også spillet på banen betydelig og specielt Frederik Oldenburg og de to runninbacks Marco Rysgaard og Lasse Lykke var i hopla, hvilket resulterede i en sikker 40 – 13 sejr.

Sidste kamp i den regulære sæson var imod de regerende mestre Copenhagen Towers. Her var det vigtigt at Tigers byggede videre på deres momentum fra Søllerød kampen og Tigers viste at de havde nået et højere gear. Et solidt defense og en velspillende Jakob Karkov, betyd at Tigers kunne vende hjem til Aarhus med en 16 – 10 sejr.

Tigers’ 6-4 sæson betød en 4. plads i grundspillet og en hjemmebane fordel i wildcard kampen, der skulle spilles imod Amager Demons. Det var en kamp hvor Tigers kunne byde velkommen tilbage til en række spillere der havde kæmpet med skader, og det kunne ses på scoreboardet ved kampens slutning, 57 – 18.

Begge semifinaler skulle vise sig kollektivt at blive blandt de tætteste der er spillet i nyere tid i dansk football. Søllerød Gold Diggers vandt hjemme en small sejr på 3 – 0 over Copenhagen Towers. Tigers skulle besøge deres nemesis gennem mange år, Triangle Razorbacks og ligesom kampen mellem Gold Diggers og Towers, skulle denne heller ikke byde på mange point, men det betød bestemt ikke at spændingen udeblev – tvært imod.

Efter lang tids bølgen frem og tilbage var det Razorbacks der først fik skabt lidt kontinuitet på angrebet, og det betød at holdet kunne bringe sig foran 7-0. På Tigers næste offensive spil formåede de at udligne med en lang bold til WR Frederik Oldenburg og med det var stillingen 7-7, som også var kampens resultat ved slutfløjtet, hvilket betød at de to hold måtte ud i overtid.

I overtiden var Razorbacks de hurtigste til at sætte point på tavlen og bragte sig foran 14-7, men som det også var tilfældet i den regulære kamp, kunne Tigers endnu engang på deres efterfølgende første offensive spil, svare igen. Det var RB Lasse Lykke der greb bolden for snuden af en Razorback LB, og snublede sig vej ind i endzonen. Nu var scoren 14-13, og der skulle sættes et ekstra point på tavlen for at udligne. Desværre for tigerne måtte holdet se pointet blokeret og returneret til kampens endelige score 16-13 til de senere Danske mestre, Triangle Razorbacks.

Ligesom i 2014 kunne Tigers U16 gå igennem den regulære sæson uden et eneste nederlag, på nær i Challenge Bowl, hvor endnu engang Søllerød Gold Diggers kunne trække det længste strå med en sejr på 36 – 20. U19 holdet spillede i U19 National ligaen og endte på en 3. plads i den endelige stilling, hvilket betyd de skulle til Herlev i semifinalen. Det blev endestationen med et snævert nederlag på 14 – 9 til Rebellerne.

2016

2016 bød på en ny import spiller ved navn Justyn Shackleford som Tigers fik kontakt til på Europlayer. Inden, Justyn på 23 år som havde spillet startende WR for Tulane University tog den endelige beslutning om at komme til Danmark fik han en god snak med tidligere Tigers spiller Jonn Mathews, som kun havde rosende ord til overs for Tigers familien. Justyn som skulle være den bærende leder på Tigers holdet, formåede desværre aldrig at bringe Tigers op på det rette niveau i løbet af året.

Årets første kamp var imod Tigers banemænd i 2015 Triangel Razorbacks. En kamp hvor Tigers aldrig helt fik gang i spillet og måtte lide et nederlag på 36 – 12. Yderligere et nederlag til Amager Demons skulle overstås inden årets første overbevisende sejr kom i hus mod Horsens Stallions.

Det blev dog til revanche i hjemmekampen imod Amager Demons i årets femte kamp med en sejr på 28 – 13, efter at Tigers ugen før indkasserede sæsonens tredje nederlag til AaB 89ers. De næste to kampe i forårssæsonen var henholdsvis imod Razorbacks og Gold Diggers som også resulterede i nederlag. Lidt optur blev det til i efteråret hvor både stallions og Herlev Rebels blev besejret komfortabelt inden den regulære sæson blev afsluttet med nederlag til Copenhagen Towers. Dette betyd at Tigers endte med lige mange vundne og tabte kampe ligesom 89ers og Demons, hvilket efter en del forvirring på forbundsplan resulterede i at Tigers måtte indtage sjette pladsen i stillingen og skulle en tur til Rundforbi Stadion for at spille wildcard kamp mod Gold Diggers.

En kamp Gold Diggers på forhånd var favoritter til at vinde.  Dog var det et yderst motiveret Tigers mandskab der var mødt op til kampen og de var igennem hele 1. Halvleg dominerende og kunne gå til halvleg med en føring på 19 – 7. Tredje qtr. bølgede mere frem og tilbage og Gold Diggers kunne reducere til 19 – 13. Midt i 4. qtr. kunne Tigers yderligere udbygge føringen til 26 – 13 og med under to minutter tilbage af kampen havde Tigers snøret sækken, troede de, efter lidt forvirring med klok management og timeout, måtte Tigers ty til at punte bolden, snappet fløj desværre fatalt henover hoved på punteren og Søllerød kunne erobre og returnere den til TD og hermed reducere til 26 – 20 efter et succesfuld PAT. Med under et minut tilbage på uret måtte Gold Diggers sætte sin lid til et onside kick og det lykkedes på mirakuløst vist. Efter et par grebet bolde, hvor Tigers missede en oplagt chance for at intercepte bolden og hermed lukke kampen, kunne Søllerøds QB til sidst finde nr. 3 Marcus Bennett i endzonen der hermed udlignede til 26 – 26. Et succesfuldt PAT afgjorde efterfølgende kampen til Gold Diggers fordel og satte et trist punktum på Tigers sæson.

U16 holdet anført af QB William Becher Veis Nielsen, RB/LB Valdemar Henriksen og WR Magnus Urth, kunne endelig efter de sidste to sæsoners nederlag i Challenge Bowl løfte pokalen over hovedet, med en 14 – 6 sejr over Kronborg Knights. U19 holdet anført af QB Severin Emil Bjerre, CB Marco Ilic and LB Marco Busk Jørgensen havde også en god sæson og kvalificerede sig til årets Development Bowl hvor Søllerød Gold Diggers trak sejren hjem med 28 – 10.

2017

Efter den triste afslutning på 2016 sæsonen, var målsætningen for 2017, som minimum at komme tilbage og deltage i en semifinale. For at forøge chancen for dette havde Tigers valgt at styrke den defensive side af bolden ved at hente DL/LB Jarrel Mckinney der havde gået på Div. 1 Western Michigan University. Det blev dog aldrig det som Tigers havde håbet på, for Jarrel kom aldrig i kamp for Tigers, da han inden sæsonstart valgte at tage retur til staterne for at spille Arena football i stedet. En anden profil i Tigers over mange år Frederik Oldenburg, havde fået arbejde i Kbh. så han havde af naturlige grunde valgt at skifte til Søllerød Gold Diggers i stedet, hvilket efterlod manglen på en dyb og yderst farlig trussel på Tigers angreb.

Så Tigers stod inden sæsonstart uden nogen import spillere og det var også tilfældet til årets første kamp i Vejle. En kamp der dog viste at Tigers var blevet et bedre sammenspillet hold end sidste sæson, hvilket gav en tæt kamp mod Razorbacks med flere importspillere på rosteren. Det blev dog Triangle der kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen med cifrene 19 – 15.

Næste kamp var imod ny-oprykkerne Copenhagen Tomahawks og til kampen var Tigers blevet forstærket med Jonn Mathews. Det blev en kamp uden den store modstand, hvilket resulterede i en sikker sejr på 63 – 6 og en god forberedelse til revancheopgøret imod Søllerød. Inden kampen imod Gold Diggers kunne starte var det blevet de to ny optagne medlemmer i Tigers Hall of Fame Peter Friis og Helle Seiersen der skulle forestå coin toss, det faldt ud til Tigers fordel, men var desværre ikke retningsvisende for udfaldet af kampen. Gold Diggers havde oprustet med to nye imports nemlig RB, Robert Burton III og tidligere NFL spiller S, Desmond Cooper plus Frederik Oldenburg og de gjorde det alle tre svært for Tigers, som forsøgte at hænge på, men måtte se Søllerød løbe fra i anden halvleg og vinde 40 – 17.

Tigers kunne i de næste to kampe henholdsvis imod Amager Demons og Herlev Rebels hente nogle komfortable sejre i hus, men måtte i kampen imod rebels lide et stort tab, da Tigers eneste Amerikaner Jonn Mathews fik et slemt benbrud i starten af kampen og var tabt for resten af sæsonen.

Inden sommerpausen stod det igen på Gold Diggers og denne gang havde Tigers en del bedre fat og fulgte med igennem hele kampen. Søllerød havde ikke deres startende QB Morten Forsbøl med på rosteren og det gav tydeligvis en fordel for Tigers, men selvom Tigers til sidste i kampen havde muligheden for at vinde, måtte de drage hjem til Aarhus med et knebent 14 – 7 nederlag.

Efteråret byd på tre kampe i den regulære sæson henholdsvis imod Towers, Tomahawks og 89ers. Disse tre kampe indbragte 2 sejre og et nederlag til Towers på 14 – 8, hvilket viste at Tigers var et hold der kunne følge med i toppen. Tigers havde hermed kvalificeret sig til Wildcard runden og skulle møde AaB 89ers på hjemmebane. En kamp hvor Tigers tidligere spiller Jens Ole Kaae Jensen lavede nogle gode aktioner for 89ers, men det var ikke nok da Tigers kunne kvalificere sig til semifinalen med en sejr på 34 – 22.

Semifinalen hvor Tigers skulle møde de kommende Danmarks mestre Copenhagen Towers, var allerede fra start en svær opgave for Tigers, da de manglede deres startende QB igennem de sidste 3 år, Jakob Karkov. Det blev i stedet backup QB Troels Andersen som igennem sæsonen ikke havde set mange snaps, der skulle forsøge at få gang i Tigers angreb, men der var ikke den store tænding på og Tigers måtte se sig løbet over ende af et bedre forberedt Towers hold, der kunne lukke kampen med cifrene 62 – 12.

U16 havde endnu en god sæson og var denne gang anført af QB Carl Wagner Lübeck Christensen og WR Magnus Urth. En smal trup kunne igen kvalificere sig til Challenge Bowl hvor Frederikssund Oaks kunne hive sejren hjem. U19 kvalificere sig også igen til finalen “Development Bowl”, hvor Copenhagen Towers var modstanderen. Det blev en våd affære på Hernings Atletik Stadion, som gjorde kaste spillet næsten umuligt og det gjorde det ikke bedre at Tigers startende QB Christoffer Bay Carstens måtte udgå af kampen i 1. qtr. og overlade angrebet til Chris Nielsen, men til forskel fra sidste Development Bowl kunne Tigers i år løfte pokalen med en snæver sejr på 10 – 6.

2018

Op til 2018 sæsonen var der blevet gransket meget over hvor man skulle forstærke NL holdet med nye imports og her faldt valget på den offensive side af bolden med RB Ricky Stevens. Ricky som havde gået på University of Maine, Div. I FCS havde været i søgelyset noget tid, efter at Tigers HC Thomas Pedersen og formand Peter Friis, så Ricky tørne ud for Wroclaw Panthers fra Polen i Champions League imod Triangle Razorbacks i foråret 2017. Ricky startede sit europæiske eventyr tilbage i 2016 i Finland for Turku Trojans inden turen gik til Polen i to sæsoner. Inden ankomsten til Tigers havde Ricky være forbi Finland igen for at spille for Porvoo Butchers, som Ricky hjalp til en playoff plads. Så det var et scoop for Tigers at få Ricky’s underskrift. På den defensive side blev der også hentet forstærkning og her faldt valget på DL Kori Hurd, som kom fra Arizona Christian University NAIA. Kori skulle styrke den i forvejen stærke defensive front, med håb om at dette kunne opveje tabet af LB Timmy Rysgaard, som havde fået kontrakt med en af Europas topklubber Calanda Broncos i Schweiz.

Tigers skulle også gå hen og få den bedste start på sæsonen i rigtig mange år med hele 5 sejre på stribe. Den vigtigste sejr af de fem var uden tvivl sejren over Triangle Razorbacks på hjemmebane den 29. april. En kamp som alle i Tigers organisationen havde set frem til, da en sejr ville give Tigers fordel i et tie med Razorbacks, hvis de to hold ville ende den regulære sæson med lige mange vundne og tabte kampe. Første qtr. bestod af to drives, et kort til Razorbacks som resulterede i et punt til Tigers 10 yardlinje og derefter et drive hele vejen til et Tigers TD, hvor Ricky fik vist sine talenter på flere 3. downs. Scoringen blev lavet af WR Jesper Kold ved at eminent catch dybt i endzonen. Man skal dog ikke hvile på laurbærende når man er oppe imod et hold som Razorbacks, for kort inde i 2. qtr. finder QB Peter Linneman en af Razors nye imports Jairus Moll som griber et dyb kast fra Razors egen 30 yardlinje og bringer den helt til Tigers Endzone, for en reducering. På næste Razor drive gentager Jairus Moll et lignende catch dog uden at score. Tigers defense får efterfølgende lukket af på 1 yardlinjen, så Razor kun får 3 point og en halvlegs føring på 9 – 7.

På Tigers første drive i anden halvleg finder QB Jakob Karkov igen Jesper Kold på en kort in rute og Jesper formår at slippe fri med frit løb til Razor’s endzone, men desværre viser Razors allround spiller Niko Lester sit talent ved at slå bolden ud af hænderne på Jesper til en Razor erobring. Jesper Kold tager dog revanche på Tigers næste drive og griber endnu en lang bold og bringer den ned på Razors 10 yardlinje, hvor Tigers QB efterfølgende kan løbe den over goalline til en føring på 14 – 9. Tigers kunne yderligere udbygge føringen efter at DB Lau Hartoft interceptede en Razor bold på Tigers 25 yard linje og et solidt Tigers drive bliver afsluttet med et feber catch i endzonen af WR Jens Sandberg.

I det spændende 4 qtr. reducere Razors RB Geoffrey John Lewis på et karakteristisk 20 yard løb op i midten og på Tigers efterfølgende drive intercepter Razors Jairus Moll bolden og bringer den ned til Tigers 12 yardlinje og har hermed mulighed for bringe sig i front. Men endnu engang viser Tigers defense at de er klar til at lukke af, på 4. down formår Ricky Stevens at forhindre Jairus Moll at gribe bolden i endzonen og Tigers kan efterfølgende lukke kampen på offense med resultatet 21 – 16.

Første nederlag i sæsonen kom på udebane imod de regerende mestre, som var blevet forstærket af Tigers tidligere WR/TE Jesper René Hansen der havde valgt at skifte bopæl til Kbh. hen over vinteren. En kamp hvor Tigers angreb havde det svært i første halvleg. En enkelt scoring af Ricky blev det til ellers var det Towers der bevægede bolden og satte 19 point på tavlen. Anden halvleg var lidt mere lige men en sejr til Towers på 35 – 20 var ikke til at undgå.

Efterårets tre kampe gav en sejr over Frederikssund Oaks og nederlag til både Towers og Søllerød. Hermed sluttede Tigers på den eftertragtede anden plads i tabellen med 7 sejre og 3 nederlag. Næste kamp blev en semifinale imod vinderen af Søllerød Gold Diggers og Triangle Razorbacks, og her blev resultatet at Razorbacks skulle en tur til Aarhus efter en sikker sejr over Gold Diggers.

Semifinalen gav desværre ligesom de tidligere år ikke billetten til Mermaid Bowl, dertil var Razorbacks lige den tand mere snu og rutineret, selv “the old man” Kenneth Suhl var klædt om og spillede QB, sammen med Jairus Moll og Peter Linnemann. Kampen startede ellers fint med et pick six af Ricky i 1. qtr, men Razorbacks kom hurtigt tilbage i anden, først med en Safety grundet et incomplete kast fra Tigers endzone, efterfulgt af et Geoffrey Lewis TD der gav Razor en halvlegsføring på 9 – 7.

Tredje qtr. bølgede frem og tilbage indtil Geoffrey udbyggede føringen til 16 – 7. Tigers kunne kort inden 4 qtr. reducere til 16 – 14 ved et completed kast til Frederik Daugaard Andersen i Razorbacks endzone. Desværre formåede Tigers ikke yderligere i 4 qtr. at komme i nærheden af Razor’s endzone og Triangle kunne sidst i kampen indtage victory formation på Tigers 5 yardlinje og indløse billetten til Mermaid Bowl XXX.

U16, som de tidligere år havde være en del af top holdende, måtte se niveauet dale til et lavpunkt grundet for få spillere og triste skader. En gruppe af dedikerede trænere såsom Glen Damholt Larsen lagde et stort stykke arbejde i at samle nok spillere fra kamp til kamp i løbet af året, men en sidste plads i den regulære DS-sæson i foråret, som kun bestod af 2 andre klubber kunne desværre ikke undgås. I efterårets RS-turnering måtte 2 klubber trække sig kort efter start, så det reelt kun blev til en U16 kamp for Tigerne, så den triste udvikling var til at få øje på over det ganske land.

U19 kunne i forårssæsonen med stor overbevisning hjemføre det Jysk/Fynske mesterskab ved i finalen at slå Herning Hawks med hele 56 – 6. Forårs sæsonen havde bestået af en god trup på ca. 20 spillere, men i efterårs sæsonen var truppen kun lige nok til at stille det nødvendige antal spillere på banen for at gennemføre, så to sejre og to nederlag blev det til og yderligere en bekymrende udvikling.

2019

Forberedelserne til 2019 sæsonen startede allerede i efteråret 2018 kort efter sæsonen var afsluttet ved at re-signe Ricky Stevens og tegne kontrakt med Ricky’s tidligere holdkammerat QB Timothy Morovick fra Wroclaw Panthers, et scoop af dimensioner. Desværre skulle det vise sig at Tigers allerede tynde offensive linje fra 2018 næsten havde totalt forfald hen over vinteren, tre valgte at indstille karrieren eller holde pause og to yderligere valgte at finde andre klubber at spille for i 2019. Så det var meget usikkert hvordan Tigers nye QB ville udfolde sine talenter bag en yderst urutineret linje. Heldigvis kom der tilgang af Mads Højen Hansen, tidligere Tigers ungdom spiller, som kom tilbage efter 2 år på henholdsvis BGI- og Bristol Akademi. Yderligere tilføjelse blev Islændingen Stéfan Númi Stefásson fra Horsens og Jonas Petersen fra Tigers DS-hold som gav en lidt mere stabil situation inden sæsonstart. Tigers første kamp i sæsonen var imod nyoprykkerne fra Odense Badgers. Tigers og hermed Timothy lagde ud med at sætte 20 point på tavlen i 1 qtr. inden katastrofen indtraf. På et scramble spil hvor Timothy beholder bolden og løber ud til venstre, laver Timothy en forkert bevægelse med højre ben og resultatet er et over revet ledbånd og en sæson der var færdig. En trist situation for et Tigers mandskab der havde sat sin lid til at Timothys evner på banen ville bringe dem langt i sæson. Backup QB Troels Andersen kom på banen og kunne sikre Tigers en sejr på 39 – 0.

Jakob Karkov som siden 2015 havde været startende QB for Tigers, havde fra sæsonstart annonceret at det var som WR han ville folde sig ud i 2019, men til de efterfølgende kampe henholdsvis imod Towers og 89ers var det igen Jakob man kunne finde bag center. Det var dog langt fra et ønske scenarie og det blev vel også årets dårligste præstationer, som også indbragte Tigers to nederlag.

For bestyrelsen var der igen tvivl efter Timothy’s exit, der skulle hurtigst muligt findes en erstatning. Det krævede dog en kapital indsprøjtning inden det kunne realiseres og det betyd at der for første gang blev afviklet et Tigers Run med stor succes, hvor mange spillere, forældre og frivillige samlede penge ind ved at løbe. Efter en hurtig og intens udvælgelsesproces faldt valget på Asaiah Daniel Weed der havde spillet på Northwestern Oklahoma State University. Asaiah var valgt ud fra de samme kriterier som Timothy havde praktiseret på banen, for en lettere og hurtigere indkøring på holdet og Asaiah fik allerede få dage efter ankomst til Danmark lov til at vise sine skills i udebane opgøret mod Towers. En kamp trods nederlaget på 49 – 20 der viste at Asaiah havde evnen til at lede holdet.

Inden sommerpausen indtraf, kunne Asaiah og kompagni hente to sejre henholdsvis mod Frederikssund Oaks og igen Odense Badgers. Et enkelt knebent nederlag på 16 – 6, blev det til Triangle Razorbacks.

Efterårets kampe skulle vise om Tigers mandskabet var blevet mere sammen spillet efter ankomsten af Asaiah. Første opgør var en revanche imod Razorbacks, som efter sommerpausen var blevet forstærket af en gammel kending, nemlig Jairus Moll, som havde været en force for Razorbacks i 2018 sæsonen og Jarius satte da også sit præg på kampen med flere eminente catches. Tigers viste dog at de var blevet et bedre hold og kunne følge med, hvilket halvlegs stillingen 20 – 20 var bevis for. Desværre for Tigers mandskabet knækkede filmen i anden halvleg og Razorbacks kunne trække fra og lukke kampen med en sejr på 41 – 26.

Årets bedste kamp kom 14 dage senere på hjemmebane hvor 89ers kom forbi. Et spinkelt håb om at kunne overtage fjerde pladsen fra 89ers og hermed få hjemmebane fordel i wildcard kampen, var målet for Tigers. Det krævede en sejr på 15 point eller mere og efterfølgende en sejr over Søllerød Gold Diggers. 89ers havde igennem hele sæsonen haft et eksplosivt angreb og var med tilføjelsen af US RB Breon Allen kun blevet mere todimensionelt og det fik Tigers også at føle. Til gengæld steppede Lasse Lykke og flere andre spillere op, hvilket betyd at Tigers kunne gøre sig gældende. Det blev derfor også et tæt opgør, hvor sejren på 48 – 38 blev en realitet efter en sprudlende indsats af hele Tigers truppen. Den regulære sæson sluttede trist nok med et nederlag til Gold Diggers, selvom kampen ikke havde nogen stillings mæssig betydning, havde et momentum med en sejr ind i slutspillet nok kunne løfte Tigers mandskabet, til at have leveret en bedre præstation i Wildcard kampen.

Desværre blev opgøret imod 89ers ikke det som Tigers organisationen havde håbet på. Skader på flere vitale pladser på Tigers defense, betyd at 89ers offense havde betydelig lettere ved at bevæge bolden og de kunne støt rykke fra i slutningen af 2 qtr. og i anden halvleg udbygge og forsegle Tigers 2019 sæson med cifrene 60 – 34.

Tigers DS hold havde et forrygende forår med 5 sejre og 2 nederlag, som resulterede i en anden plads i DS vest og kvalificering til efterårets Elming Bowl slutspil. Foråret byd også på lidt ekstra forstærkning af DS holdet da tre tidligere NL spillere, Jonn Mathews, Mathias Lilhauge og Marco Rysgaard, havde valgt at støve panseret af endnu engang. Ligeså positiv som foråret havde været, blev efterårs slutspillet desværre en ligeså stor skuffelse, da Tigers måtte trække holdet efter kun 2 kampe grundet skader og spiller nedgang.

Tigers kvindehold deltog i årets løb i flere fællestræninger med andre klubber og fik en grundig introduktion til spillets taktiker og finesser af de to dedikerede trænere Alexander Jørgensen og Asbjørn Rohold.

Som et resultat af sidste sæsons faldende U19 medlemmer var det ikke muligt for Tigers at tilmelde et hold til sæsonen. Så de U19 spillere der var tilbage måtte i stedet deltage på klubbens DS- eller NL-hold.

U16 kunne stille en smal trup til årets to turneringer, henholdsvis i foråret hvor de formåede at vinde en ud af seks tætte kampe og i efterårets turnering blev det desværre ikke til nogen sejr i de fire kampe de fik afviklet.

Til gengæld blomstrede Tigers U10/12/14 hold op med over 40 spillere og årets to hjemme stævner var en stor succes, hvor der var over 200 spillere tilmeldt til det sidste stævne på Tigers field. En udvikling som Tigers eminente ungdoms trænere og super holdledere Charlotte Harder Olsen og Jann Holmgaard kan tage al æren for.